Politika varstva zasebnosti

Spletna stran

Zahvaljujemo se Vam za obisk naše spletne strani in za zanimanje za Budizem diamantne poti. Varstvo vaših zasebnih podatkov jemljemo resno. Vaša zasebnost mora biti varovana, da se boste lahko počutili pri nas ugodno. Zato pri obdelavi vaših podatkov upoštevamo zakone o varstvu podatkov in varnosti podatkov Republike Slovenije. Vendar pa lahko spletne strani Budizma diamantne poti vsebujejo povezave do spletnih strani drugih ponudnikov, za katera ta izjava o varstvu podatkov ne velja.

Izbira in pravica do informacij

Imate pravico, da so vaši osebni podatki, ki ste nam jih posredovali, z naše strani blokirani, posodobljeni ali izbrisani. V ta namen smo vas na zahtevo tudi dolžni pisno obvestiti o vaših podatkih, ki smo jih shranili. Prav tako imate pravico vedeti, od kod prihajajo vaši podatki in komu so bili posredovani.

Če imate kakršna koli vprašanja, nas kontaktirajte. 

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Vaš IP naslov, datum in trajanje Vašega obiska se samodejno pridobijo, ko obiščete našo spletno stran.

Ti podatki se za avtomatsko generiranje statistike ovrednotijo ​​anonimno in se nato izbrišejo. To nam omogoča nenehno prilagajanje naše spletne strani Vašim zahtevam. Osebni podatki, kot so npr. Vaš naslov, bodo v potrebnem obsegu shranjeni, le v kolikor nam jih prostovoljno posredujete. Uporabljajo se samo za namene obdelave podatkov iz naročila in se nikoli ne prodajo tretjim osebam ali kako drugače tržijo. Osebni podatki se državnim institucijam in organom pošiljajo le v okviru obvezne nacionalne zakonodaje.

Naši zaposleni in zunanji ponudniki storitev so zavezani k zaupnosti. 

Gostovanje

Storitve gostovanja, ki jih uporabljamo, služijo za zagotavljanje naslednjih storitev: storitve infrastrukture in platform, računalniške zmogljivosti, prostor za shranjevanje in baze podatkov, varnostne storitve in storitve tehničnega vzdrževanja, ki jih uporabljamo za delovanje te spletne ponudbe.

Tukaj mi ali naš ponudnik gostovanja obdelujemo popisne podatke, kontaktne podatke, vsebinske podatke, pogodbene podatke, podatke o uporabi, meta podatke in komunikacijske podatke strank, zainteresiranih strank in obiskovalcev te spletne ponudbe, ki temeljijo na naših zakonitih interesih za učinkovito in varno zagotavljanje te spletne ponudbe v skladu z veljavno zakonodajo. 

Spletna prisotnost v družbenih medijih

V socialnih omrežjih in na platformah vzdržujemo spletne prisotnosti, da komuniciramo s strankami, zainteresiranimi stranmi in uporabniki, ki so tam aktivni, ter da jih lahko informiramo o naših storitvah. Pri obisku ustreznih omrežij in platform se uporabljajo pogoji in smernice za obdelavo podatkov njihovih operaterjev.

Če ni v naši deklaraciji o varstvu podatkov drugače navedeno, obdelujemo podatke uporabnikov pod pogojem, da komunicirajo z nami znotraj družbenih omrežij in platform, npr. pišejo članke o naši spletni prisotnosti ali nam pošljajo sporočila.

Vključevanje storitev in vsebin tretjih oseb

V okviru spletne ponudbe uporabljamo vsebinske ali ponudbene storitve tretjih ponudnikov, ki temeljijo na naših zakonitih interesih (tj. zanimanje za analizo, optimizacijo in ekonomsko delovanje naše spletne ponudbe v smislu veljavnega zakona. Vključujejo ponudbe storitev ali vsebin, kot so videoposnetki ali besedila (v nadaljnjem besedilu "vsebina").

To vedno predpostavlja, da tretji ponudniki te vsebine zaznajo IP naslov uporabnika, saj brez IP naslova vsebine ne bi mogli poslati v svoj brskalnik. Za prikaz te vsebine je zato potreben IP naslov. Prizadevamo si uporabljati samo vsebine, katerih ustrezni ponudniki uporabljajo IP naslov le za dostavo vsebine. Ponudniki drugih ponudnikov lahko uporabljajo tudi tako imenovane slikovne oznake (nevidna grafika, znana tudi kot "spletni svetilniki") za statistične ali trženjske namene. "Oznake pikslov" se lahko uporabljajo za ocenjevanje informacij, kot je promet obiskovalcev na straneh tega spletnega mesta. Psevdonimne informacije se lahko shranijo tudi v piškotke na uporabnikovi napravi in ​​med drugim vsebujejo tehnične podatke o brskalniku in operacijskem sistemu, sklicevanje na spletna mesta, čas obiska in druge informacije o uporabi naše spletne ponudbe, pa tudi na to, da so s temi informacijami povezane iz drugih virov.

Youtube

Videoposnetke s platforme »YouTube« združujemo s podjetjem Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Izjava o varstvu podatkov: https://www.google.com/policies/privacy/, odjava: https://adssettings.google.com/authentication.

Google pisave

Pisave vključimo v ponudbo Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Izjava o varstvu podatkov: https://www.google.com/policies/privacy/, odjava: https://adssettings.google.com/authentication.

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki se shranijo v uporabnikov računalnik ob obisku spletnega mesta. To spletno mesto uporablja piškotke, da bo ponudba uporabniku prijazna, učinkovita in varna. Zahvaljujoč tem datotekam je na primer mogoče, da se na strani prikažejo informacije, ki so prilagojene vašim interesom. Ekskluzivni namen je torej prilagoditi našo ponudbo potrebam našim strank in kar najbolj ugodno surfanje z nami, ter olajšanje navigacije. To spletno mesto sledi smernicam za napotitev uporabnika o uporabi piškotkov.

 

E-mail seznam za obveščanje

E-mail seznam za obveščanje (budizem-diamantne-poti@googlegroups.com) deluje preko spletne strani Google Groups. S prijavo na ta seznam se strinjate s politiko zasebnosti spletne strani googlegroups.com in uporabo vašega elektronskega naslova za namene obveščanja.